Vorige maand ben ik langs geweest bij een dame, voor een éénmalig consult. Zij heeft zelf autisme en haar zoontje ook.
Tijdens deze afspraak ben ik met haar door haar huis gelopen heb ik haar ter plekke tips en tricks gegeven waarmee zij zelf de komende tijd aan de slag kan.
🌺
Één van mijn tips was om een spiegel in een kast te plaatsen ipv in de ruimte. Een spiegel in een ruimte kan veel extra prikkels geven, o.a. doordat je de weerspiegeling en extra bewegingen ziet en omdat zonlicht kan weerkaatsen in een spiegel.
🌺
De spiegel is inmiddels uit de ruimte gehaald en er is een grote spiegel in haar kledingkast geplaatst. Zo kan ze zichzelf bekijken wanneer dat nodig is, maar is het teveel aan prikkels weg wanneer ze de spiegel niet gebruikt. Deze verandering geeft haar al veel rust, gaf ze me terug. Geweldig, toch!