Thuis. Dat is een plek waar je op je gemak bent, waar je ontspannen kan zijn en tot rust kan komen. Dat geldt voor iedereen, maar is extra belangrijk voor mensen met autisme en of een verstandelijke beperking. Want de wereld buiten je huis om kan al zo overweldigend, vol prikkels en niet te begrijpen zijn….. Dan is het extra belangrijk om in je eigen huis tot jezelf te kunnen komen en je goed te voelen.

Een passend interieur zorgt voor basisrust en basisrust is nodig om de wereld beter aan te kunnen. Daarbij kan Settle Down jou ondersteunen.

Vaak hebben mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking een andere prikkelverwerking. Prikkels worden als heel heftig ervaren, of juist het tegenovergestelde: de prikkels komen veel minder binnen. De zintuigen die te maken hebben met over- of onderprikkeling in het interieur zijn voornamelijk visuele, auditieve en tactiele prikkels.

Ook als je op een andere manier last hebt van je autisme en/of verstandelijke beperking in je interieur of je hebt geen autisme/verstandelijke beperking, maar wel  AD(H)D, NAH, je bent hoog sensitief of je hebt om een andere reden behoefte aan een prikkelarm of prikkelander interieur, ook dan kun je terecht bij Settle Down Autismevriendelijk interieuradvies. Ik kan je daarin adviseren en verder helpen.

Naast autismevriendelijk interieuradvies op maat geef ik lezingen en webinars over dit thema. 

                                                                

Mijn afgeronde opleiding interieurstyling geeft mij de perfecte basis om doordachte plannen te creëren voor het inrichten en stylen van ruimtes. Daarnaast heb ik in 2013 de post-HBO opleiding autisme bij Autisme Centraal afgerond. Als afstudeeropdracht heb ik een autismevriendelijk huis ontworpen. Verder ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam in de zorg voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

Kortom: genoeg bagage om hierin een zeer gedegen advies te geven.

 

1. Oriënterend gesprek

Tijdens het eerste gesprek verzamel ik zoveel mogelijk relevante informatie over jou, de locatie en de behoeften. Hierbij betrek ik waar mogelijk jou, je familie en eventuele groepsleiding. Naar aanleiding hiervan stel ik een offerte op. Gratis en vrijblijvend, natuurlijk. Komt het hierna niet tot een opdracht, dan breng ik een klein bedrag in rekening.

Voorafgaand aan het gesprek stuur ik  een vragenlijst toe, zodat je je kan voorbereiden op het gesprek en zodat je weet waar ik graag antwoord op wil hebben.

2. Ontwerp en plan van aanpak

Autismevriendelijk interieuradvies op maat

Nadat we tot een overeenkomst zijn gekomen, maak ik een ontwerpvoorstel voor je, gebaseerd op jouw situatie.

Ook maak ik van het eerste gesprek een duidelijk verslag om de probleemstelling en de gemaakte afspraken te verifiëren.

Voor de uitwerking van het ontwerpvoorstel zijn er verschillende opties, afhankelijk van je wensen en budget:

  • Sfeercollage en/of interieurcollage
  • Plattegrond met indelingsplan
  • Kleuradvies
  • Verlichtingsplan/advies
  • Advies en tips wat betreft de prikkels waar jij over- en/of ondergevoelig voor bent
  • Andere autismevriendelijke tips en adviezen die antwoord geven op jouw interieurvraag
  • Advies over materialen, meubilair en accessoires
  • Een uitgewerkt plan op papier, met daarin tips, ideeën en goede adressen
  • Een gesprek over mijn interieuradvies aan jou, bij jou thuis

3. Realisatie

Indien gewenst ontzorg ik bij de realisatie van het plan. In overleg kan ik zorgen voor inkoop, bouwbegeleiding en afstyling.

Tijdens het gehele proces zorg ik voor een warme, persoonlijke samenwerking en duidelijke communicatie.

Eenmalig consult

Ook is het mogelijk om alleen een consult te plannen. Geen oriënterend gesprek, maar we gaan 1 tot 2 uur met elkaar in gesprek om te sparren over de dingen die jij storend vindt in je interieur en waar je last van hebt. Ik geef je advies, tips en suggesties, dus houd pen en papier bij de hand voor het maken van aantekeningen. Hier kun je vervolgens zelf mee aan de slag.

Kort, krachtig en to the point.

Enthousiast geworden? Neem contact met me op, dan plannen we een vrijblijvend oriëntatiegesprek in.

Neem contact op