Thuis. Dat is een plek waar je op je gemak bent, waar je ontspannen kan zijn en tot rust kan komen. Dat geldt voor iedereen, maar is extra belangrijk voor mensen met autisme. Want de wereld buiten je huis om kan al zo overweldigend, vol prikkels en niet te begrijpen zijn… Dan is het heerlijk om in je eigen huis tot jezelf te kunnen komen en je goed te voelen.

Vaak hebben mensen met autisme een andere prikkelverwerking. Prikkels worden als heel heftig ervaren, of juist het tegenovergestelde: de prikkels komen veel minder binnen. De zintuigen die te maken hebben met over- of onderprikkeling in het interieur zijn voornamelijk visuele, auditieve en tactiele prikkels.

Maar ook als je op een andere manier last hebt van je autisme in je interieur of je hebt geen autisme, maar wel een verstandelijke beperking, AD(H)D, NAH, je bent hoog sensitief of je hebt om een andere reden behoefte aan een prikkelarm of prikkelander interieur, ook dan kun je terecht bij Settle Down Interieuradvies. Ik kan je daarin adviseren en verder helpen.

Mijn afgeronde opleiding interieurstyling geeft mij de perfecte basis om doordachte plannen te creëren voor het inrichten en stylen van ruimtes. Daarnaast heb ik in 2013 de post-HBO opleiding autisme bij Autisme Centraal afgerond. Als afstudeeropdracht heb ik een autismevriendelijk huis ontworpen. Verder ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam in de zorg voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking, en heb ik meerdere keren ondersteund bij het inrichten van een nieuwe woning voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme.

Kortom: genoeg bagage om hierin een zeer gedegen advies te geven.

1. Oriënterend gesprek

In een kennismakingsgesprek kom ik bij je langs en gaan we in gesprek over de dingen waar jij last van hebt in je interieur en waar je hulp bij nodig hebt. Ik bekijk de ruimte, neem alle maten op, en we bespreken je wensen. Naar aanleiding hiervan stel ik een offerte op. Gratis en vrijblijvend, natuurlijk.Komt het hierna niet tot een opdracht, dan breng ik een klein bedrag in rekening.

Voorafgaand aan het gesprek stuur ik je een vragenlijst toe, zodat je je kan voorbereiden op het gesprek en zodat je weet waar ik graag antwoord op wil hebben.

 

 

2. Ontwerpvoorstel

Nadat we tot een overeenkomst zijn gekomen, maak ik een ontwerpvoorstel voor je, gebaseerd op jouw situatie. Voor de uitwerking van het ontwerpvoorstel zijn er verschillende opties, afhankelijk van je wensen en budget:

Kort autismevriendelijk interieuradvies bij je thuis

Zoek je enkel advies van iemand die kennis heeft van autisme, en dat kan vertalen naar de oplossing(en) voor jouw interieurprobleem? Dan is een uitgewerkt plan op papier en eventueel een kort adviesgesprek bij jou thuis een goed idee. In het plan staan tips, ideeën en goede adressen die antwoord geven op jouw vraag.                                 Natuurlijk spreken we samen het uitgewerkte plan door zodat duidelijk wordt hoe we jouw interieurwens kunnen bereiken.

Kleuradvies

Kleur is één van de belangrijkste sfeerbepalers in je interieur, maar het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Zeker wanneer je autisme hebt, kan het juiste kleurgebruik in huis erg belangrijk zijn. Hier help ik je graag mee. Door naar de ruimte, lichtinval en bestaande elementen in het interieur te kijken, maak ik een kleuradvies op maat dat past bij je wensen.

Autismevriendelijk interieuradvies op maat

Heb je een uitgebreid interieuradvies op maat nodig? Ook dan ben je bij Settle Down Interieurstyling aan het goede adres.

In een uitgebreid en autismevriendelijk interieuradvies kun je een keuze maken uit verschillende opties:

  • Sfeercollage en/of interieurcollage
  • Plattegrond met indelingsplan
  • Kleuradvies
  • Verlichtingsplan/advies
  • Advies en tips wat betreft de prikkels waar jij over- en/of ondergevoelig voor bent
  • Andere autismevriendelijke tips en adviezen die antwoord geven op jouw interieurvraag
  • Advies over materialen, meubilair en accessoires
  • Een uitgewerkt plan op papier, met daarin tips, ideeën en goede adressen
  • Een gesprek over mijn interieuradvies aan jou, bij jou thuis

Hierna is het tijd om te winkelen! Je gaat op pad met je persoonlijke shop-plan, we kunnen samen inkopen doen, óf je laat alles volledig aan mij over- wat jij het fijnste vindt.

 

3. Eindstyling

De eindstyling voer ik voor je uit, of we steken samen de handen uit de mouwen. Verbouwingswerkzaamheden doe ik zelf niet, maar als het nodig is, kan ik in mijn netwerk op zoek naar de juiste vakmannen en -vrouwen die dit wél voor je kunnen doen.

Daarnaast kan ik voor jou je (oude) meubels opknappen, zodat ze een nieuw leven krijgen in jouw interieur. Ik hecht veel waarde aan het gebruik van goede materialen met de juiste uitstraling voor de sfeer waarin jij je prettig voelt. Zo geniet je nog lang van je nieuwe interieur.

Eenmalig consult

Ook is het mogelijk om alleen een consult te plannen. Geen oriënterend gesprek, maar we gaan 1 tot 2 uur met elkaar in gesprek om te sparren over de dingen die jij storend vindt in je interieur en waar je last van hebt. Ik geef je advies, tips en suggesties, dus houd pen en papier bij de hand voor het maken van aantekeningen. Hier kun je vervolgens zelf mee aan de slag.

Kort, krachtig en to the point.

Enthousiast geworden? Neem contact met me op, dan plannen we een vrijblijvend oriëntatiegesprek in.

Neem contact op