Deze slaapkamer is van een man met een ernstige verstandelijke beperking. Hij heeft autisme en daarnaast slecht zicht. Zijn kamer was leeg en kaal. Hij houdt erg van buiten zijn, van de natuur en van foto’s bekijken. Vandaar de muurschildering. Er komen nog foto’s in te hangen van zijn familie, zodat het een stamboom wordt. Het zit en slaapgedeelte zijn van elkaar gescheiden door te werken met verschillende kleuren te werken en het af te bakenen in vlakken.

 

 

“Ik kwam de stand van Settle Down tegen op een OOT (Oriëntatie Op Toekomst) middag vanuit mijn werk.

Ik ben vrijwilliger van een man die een verstandelijke beperking heeft met daarbij een ASS-stoornis. Zijn kamer was altijd prikkelarm maar zo ongezellig. Van alles geprobeerd maar het lukte niet om er sfeer en rust in te krijgen zonder te veel prikkels toe te voegen.

Bij Ester zag ik aan haar voorbeelden dat het wel mogelijk was om een fijne sfeer neer te zetten.

Daarom ben ik met haar in zee gegaan. En wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt!!

Ester neemt de tijd om via vragen de bewoner van de ruimte te leren kennen. Ze vertaalt prachtig wat de mogelijkheden zijn. Je krijgt ook een goed uitgewerkt plan waar wij en ook de schilders zo mee aan de slag konden.

Het is fijn dat Ester ook mogelijkheden geeft voor elk budget. Zo bleef er steeds wat te kiezen.

Bij de kamer is er nu vooral een goede basis met duidelijk afgescheiden plaatsen wat kleur betreft voor slapen en chillen.  En die basis is heel fijn.”

 

De kamer na de make over:

De kamer voor de make over: